„ДВОСТРУКО СВИТАЊЕ НА ЛЕПЕНСКОМ ВИРУ“ СПЕКТАКУЛАРНИ КОНЦЕРТИ Лене Ковачевић и Александра Седлара

Категорије: Музика, УметностОбјављено: 18.06.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Београд, 17. 06. 2020. год – „Двоструко свитање на Лепенском виру“ је културна манифестација у организацији националне платформе Србија ствара и Управљача Туристичког простора Лепенски Вир д.о.о, која ће се одржати 20. јуна на овом археолошком локалитету, а u којој учествују креативни амбасадори платформе – Лена Ковачевић, Александар Седлар, Јелена Гавриловић.

 

Двоструко свитање које се на дугодневницу (21. јуна) може доживети на Лепенском виру, природни је феномен јединствен у свету. Сунце се тог дана два пута рађа поигравајући се, скривајући и поново рађајући, иза врха планине Трескавац, на обали Дунава.

 

„Овај природни феномен желели смо да употпунимо културним спектаклом и пружимо посетиоцима јединствен доживљај и инспирацију. На тај начин промовишемо највише културне и уметничке вредности, али и природне и туристичке потенцијале Србије. Због духовне, културне и материјалне импозантности, овај археолошки локалитет заиста заслужује велику пажњу“, поручује Ана Илић, виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризма, која предводи тим платформе „Србија ствара“.

 

 

Програм вечери:

20 часова – Центар за посетиоце Лепенски вир – Музичка бајка „Месечева кћи“ композитора Александра Седлара – Бајка/варијације за виолину (виолиниста Милош Петровић), оркестар (Београдска седларијета) и наратора (глумица Јелена Гавриловић).

 

Напомена: Поклон концерт уз купљену карту за улазак на локалитет Лепенски вир. Број посетилаца је ограничен на 300 људи.

21:30 часова – Етно комплекс Лепенски вир (на отвореном)

Концерт Лене Ковачевић и њеног бенда

 

Напомена: Улаз на концерт је слободан, а максималан број посетилаца је 1.000.

За потребе одржавања ове културне манифестације локалитет Лепенски вир 20. јуна биће отворен за посетиоце 24 сата. Након званичног дела вечери за све посетитеље извођачи су припремили изненађење и наставак дружења.

Све до свитања…

#SrbijaKaoInspiracija

 

СРБИЈА СТВАРА ИНСПИРАЦИЈУ

Културна манифестација „Двоструко свитање на Лепенском виру“ само је део кампање националне платформе Србија ствара – Србија ствара инспирацију, чији је циљ промовисање локалног туризма у Србији у синергији са културом, уметношћу и креативним индустријама.

Дубоко верујемо да Србију није довољно само посетити или обићи. Србију је потребно доживети, јер Србија може да буде инспирација. Не само за туризам, већ културна, уметничка, креативна инспирација.

 

———————————

 

Национална платформа Србија ствара је нов начин представљања Србије који афримише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност. Концепт платформе има за циљ да препозна, афирмише и истакне свако креативно стваралаштво и успех у областима обухваћен економијом заснованом на знању.

Платформа је део шире инцијативе председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у непосредној сарадњи са уметницима и иноваторима, као и креативним сектором, иницира мере у циљу подршке развоја постојећих и настајању нових иницијатива у областима иновација, креативних индустрија и уметничког стваралаштва.