Да буде едукативно и забавно: Онлајн садржај за најмлађе

Категорије: Иновације, ФилмОбјављено: 24.03.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Онлајн културни садржај прави је хит ових дана будући да велики број људи жели што квалитетније да проведе време током трајања кућне изолације. Од гледања позоришних представа на интернету и виртуелних посета светских и локалних музеја, до многобројних бесплатних курсева и отворених онлајн библиотека.

 

Међутим, није само одраслима потребна занимација и креативно осмишњен програм. Још важнији циљ је олакшати деци овај период када време не могу да проведу играјући се на дечјим игралиштима и у школским двориштима. Да не буде забуне, помоћ је потребна и родитељима, посебно сада када већина људи ради од своје куће.

 

Управо зато едукативне игрице могу бити сјајан начин да се деца забаве и да при томе време искористе на продуктиван начин.

 

Портал Најбоља мама на свету је помогао свим родитељима направивши огромну колекцију игара за децу. Више од сто инспиративних идеја за различите игрице чекају Вас и ваше малишане на њиховом сајту. Велика предност је што се едукативне активности, распоређене према старосним категоријама деце, базирају на развијању различитих способности – моторике, логике, креативности.

 

Сајт Дечији снови у оквиру своје широке понуде која обухвата бајке, басне, музички садржај и игрице, нуди и нешто сасвим другачије. Наиме, уколико кликнете на подстрану у оквиру сајта која се зове Учимо заједно, отвара се могућност малишанима да науче бројеве, боје, азбуку, животиње и још много тога.

 

На порталу Зврк, који је информативно-едукативни интернет центар за децу, такође можете наћи различите садржаје за најмлађе. Уколико је деци потребан предах од различитих задатака и садржаја, омогућено им је да онлајн слажу пузле и боје бојанке. Али само уколико су претходно обојили све постојеће бојанке у кући.

 

Када је реч о учењу енглеског језика, платформа British Council-a нуди бесплатне онлајн материјале за учење овог језика. Такође, они су припремили велики број апликација за учење преко мобилног телефона, које можете пронаћи на линку.