Proglašeni pobednici konkursa – Gudačka reprezentacija mladih

Kategorije: MuzikaObjavljeno: 20.11.2021.0,1 min za čitanje
PODELI

Nakon selekcije i ocenjivanja više od pedeset pristiglih prijava na konkurs najtalentovanijih mladih gudača Srbije, koji su raspisali nacionalna platforma Srbija stvara i njen kreativni ambasador virtuoz Stefan Milenković, gudačka reprezentacija mladih dobila je svoj tim – stručni selektorski tim (na čelu sa profesorom Milenkovićem) pažljivo je odabrao grupu od 9 mladih gudača.

Ova svojevrsna grupa mladih gudača nastupiće rame uz rame sa svetski proslavljenim violinistom Milenkovićem na Svetskoj izložbi EKSPO 2020 u Dubaiju i to na svečanoj proslavi Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara 2022. godine.

Ovo je gudačka reprezentacija mladih Srbije za Ekspo 2020 Dubai:

– Andrijana Durmišević, violina
– Olivera Mitrović, violina
– Kata Stojanović, violina
– Sofija Glavičić, violina
– Miona Topalović, violina
– Dunja Stojković, violina
– Anja Milošević, viola
– Magdalena Matić, čelo
– Strahinja Mitrović, bas

Grupu odabranih mladih virtuoza za nastup na Svetskoj izložbi pripremaće lično Stefan Milenković u narednim mesecima, a pažnja će biti posvećena ne samo umetničkom i muzičkom konceptu, već i drugim aspektima koji su neophodni za uspešnu pripremu ove jedinstvene trupe, jer će gudačka reprezentacija mladih biti u misiji kulturnih ambasadora Srbije.

Konkurs je prilika da se promoviše Srbija na najvećoj izložbi na svetu, ali i da se ohrabre i nagrade naši najuspešniji mladi muzički talenti, kao i da im se pruži prilika da se predstave na međunarodnoj sceni i afirmišu savremene vrednosti naše zemlje – kreativnost, inovativnost, znanje i talenat.

Čestitamo talentovanim mladim umetnicima!