Проглашени победници конкурса – Гудачка репрезентација младих

Категорије: МузикаОбјављено: 20.11.2021.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Након селекције и оцењивања више од педесет пристиглих пријава на конкурс најталентованијих младих гудача Србије, који су расписали национална платформа Србија ствара и њен креативни амбасадор виртуоз Стефан Миленковић, гудачка репрезентација младих добила је свој тим – стручни селекторски тим (на челу са професором Миленковићем) пажљиво је одабрао групу од 9 младих гудача.

Ова својеврсна група младих гудача наступиће раме уз раме са светски прослављеним виолинистом Миленковићем на Светској изложби ЕКСПО 2020 у Дубаију и то на свечаној прослави Дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2022. године.

Ово је гудачка репрезентација младих Србије за Експо 2020 Дубаи:

– Андријана Дурмишевић, виолина
– Оливера Митровић, виолина
– Ката Стојановић, виолина
– Софија Главичић, виолина
– Миона Топаловић, виолина
– Дуња Стојковић, виолина
– Ања Милошевић, виола
– Магдалена Матић, чело
– Страхиња Митровић, бас

Групу одабраних младих виртуоза за наступ на Светској изложби припремаће лично Стефан Миленковић у наредним месецима, а пажња ће бити посвећена не само уметничком и музичком концепту, већ и другим аспектима који су неопходни за успешну припрему ове јединствене трупе, јер ће гудачка репрезентација младих бити у мисији културних амбасадора Србије.

Kонкурс је прилика да се промовише Србија на највећој изложби на свету, али и да се охрабре и награде наши најуспешнији млади музички таленти, као и да им се пружи прилика да се представе на међународној сцени и афирмишу савремене вредности наше земље – креативност, иновативност, знање и таленат.

Честитамо талентованим младим уметницима!