КОНКУРС – Стефан Миленковић и платформа Србија Ствара окупљају гудачку репрезентацију младих

Категорије: Доживљаји, МузикаОбјављено: 19.10.2021.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Уколико си млади гудачки виртуоз и желиш раме уз раме са врхунским Стефаном Миленковићем да представљаш Србију на престижној Светској изложби Експо 2020 Дубаипријави се на конкурс! Постани део гудачке репрезентације младих и представи своју земљу у најлепшем светлу.

Прослављени светски виолиниста Стефан Миленковић и национална платформа Србија ствара, чији је светски признати виолиниста креативни амбасадор, расписују конкурс за избор најталентованих младих гудача Србије, који поседују класично образовање. Најуспешнији међу пријављенима имаће јединствену прилику да заједно са Стефаном Миленковићем наступе на Светској изложби Експо 2020 Дубаи и представе своју земљу на свечаној прослави 15. фебруара 2022. године, поводом Дана државности Републике Србије.

Конкурс је отворен за пријаве до 7. новембра 2021. године

… А пријаву је потребно послати путем форме доступне на сајту serbiacreates.rs. За успешну пријаву неопходно је попунити ФОРМУЛАР, приложити званичну биографију и послати видео снимак (детаљно упутство у наставку).

 

По затварању конкурса, стручни селекторски тим на челу са виртуозом Миленковићем одабраће групу младих музичара који ће наступити на Светској изложби и представити специјално конципиран програм за ову прилику. Групу одабраних младих виртуоза за наступ на Светској изложби припремаће лично Стефан Миленковић у наредним месецима, а пажња ће бити посвећена не само уметничком и музичком концепту, већ и другим аспектима који су неопходни за успешну припрему ове јединствене музичке репрезентације која је у мисији културних амбасадора Србије.

Свим младим музичарима, који буду одабрани на конкурсу за наступ на Светској изложби, биће обезбеђен пут и смештај у Дубаију.

Право учешћа на конкурсу имају:

 • Држављани Републике Србије који поседују важећи пасош
 • Особе узраста од 18 до 25 година
 • Особе које свирају неки од гудачких инструмената (виолина, виола, чело или контрабас)
 • Комуникативне особе са значајним инструменталним умећем, али и искусни у заједничком музицирању (камерној музици)
 • Особе које имају флексибилност у распореду и могућност да физички присуствују пробама које ће у Србији (Београд и Нови Сад) бити организоване у децембру 2021, јануару и фебруару 2022. године
 • Особе које су исправно попуниле online образац, са свим затраженим подацима

Стефан Миленковић и гудачка репрезентација младих, конкурс

Упутство о начину слања видео записа, на конкурс:

 • Обавезан је хоризонтални, фиксни снимак без монтаже и без резова за цео програм.
 • Снимак треба да садржи и кратко представљање у ком образлажете зашто сте идеалан кандидат за овај пројекат. У овом излагању објасните и како сматрате да можете допринети професионалној припреми и реализацији овог наступа, као и генералној улози креативног амбасадора наше земље
 • Видео снимак мора бити у максималном трајању до 10 минута – са или без клавирске пратње, или у камерној формацији. Мора садржати контрастне композиције било ког стила. Будите креативни! Динамична, креативна и разноврсна вербална и музичка презентација ће се оцењивати у контексту целине Светске изложбе и мулти-димензионалног наступа који приказује музичке, али и људске квалитете.
 • Упишите своје име и презиме у наслову видео записа
 • Сачувајте свој видео запис као „unlisted“, на платформама YouTube-у, Dailymotion-у или другом серверу и потом копирајте линк видеа у образац за регистрацију
 • Линку се мора приступити директно, без тражења одобрења
 • Видео снимци морају бити снимљени наменски за ово такмичење

Питања, победници и више информација

Конкурс је прилика да се промовише Србија на највећој изложби на свету, али и да се охрабре и награде наши најуспешнији млади музички таленти, као и да им се пружи прилика да се представе на међународној сцени и афирмишу савремене вредности наше земље – креативност, иновативност, знање и таленат. Формулар, још једном – ОВДЕ.

Рок за пријаву на конкурс је 7. новембар 2021. године, а имена победника конкурса ће бити објављена 12. новембра на сајту националне платформе serbiacreates.rs.

За све додатне информације и потенцијална питања, пишите на: info@serbiacrates.rs.