Глума, музика, сликарство: Време је да се деца заљубе у уметност

Категорије: УметностОбјављено: 27.03.2020.0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Чим се заврши дигитална школа време је за уметност. Комбинација едукативно – забавних радионица, о којима смо већ писали, и уметничког садржаја могу бити права мера забаве и квалитетно проведеног слободног времена за наше малишане.

 

Пратећи пример Народног театра и дечја позоришта покренула су пројекте емитовања представа на друштвеним мрежама. Најмлађи тако имају прилику да уживају у онлајн представама Позоришта  лутака ,,Пинокио“, Театар ,,Вук“, Позоришта Бошко Буха, Малог позоришта ,,Душко Радовић“.

 

Уместо већ традиционалног концерта за школарце у другој половини марта, Београдска филхармонија својој најмлађој публици поклонила је музичке програме које могу пратити путем сајта. Филхармонија вас поздравља и поручује – ,,Остани код куће, слушај музику“.

 

Дечији културни центар Београд, расписао је ,, Коронаиш конкурс СТРИП – КАИШ 2020“  да у низаним кадровима деца изнесу, кроз своје литерарне и ликовне способности, запажања, страхове, наде, мисли или снове.

 

Галерија Матице српске месецима уназад сваке суботе организује креативне и уметничке радионице за малишане не би ли им приближили приче о европском културном наслеђу и објаснили им актуелне изложбе у галерији. Због новонастале ситуације све радионице организују се онлине. Француска уметност и опера за најмлађе? Зашто да не.

 

Портал Дигитална солидарност, који је покренула Влада Републике Србије, на једном месту објављује све бесплатне дигиталне садржаје и платформе за учење, едукацију и квалитетну разоноду на даљину – онлајн књиге, курсеви, филмови, музика, телевизијски садржаји.

 

Имате јединствену прилику да време своје деце испуните квалитетним и занимљивим садржајима. Нека се заљубе у културу и уметности! #ОстаниКодКуће