Већ сте прочитали све у кући? Ево залиха е-књига и то бесплатних

Категорије: УметностОбјављено: 18.03.2020.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Шта радити код куће када су све манифестације отказане, а библиотеке затворене? Обишли сте све VR туре музеја и прочитали све књиге са полица. Е-књиге (e-books) могу бити велика помоћ.

 

Пронашли смо за вас најбоље платформе са бесплатним електронским књигама. Неке можете купити, неке изнајмити, а за већину је довољно да имате доста меморије на уређају. Само, пазите, читање може утицати на рад вашег мозга! :)

 

Дигитална Народна библиотека Србије је место где можете читати доста материјала који је објављен на српском језику у оквиру државних издавачких кућа – од старих издања Политике или Култура Истока, па до старих и ретких књига попут збирки Бранка Радичевића или Атанасија Стојковића.

 

Поједине домаће издавачке куће бесплатно су понудиле преузимање литературе по жељи. Лагуна на свом порталу има селекцију е-књиге, у којој књиге можете куповати и по упола нижој цени него оне физичке. На српском језику најдоступнија је едукативна литература коју бесплатно можете преузети преко неколико сајтова, а то су: najstudent.com и znanje.org.

 

Ту је и сајт Bookmate на ком можете преузети књиге свих великих домаћих издавача, а због новонастале ситуације за нове кориснике сада месец дана бесплатно. Као и БЕК (пројекат бесплатне електорнске књиге), богат избор домаћих аутора, књиге можете читати онлине или их бесплатно преузети у формат ПДФ, МОБИ или ЕПУБ. Онлине књиге, овде можете пронаћи све модерније наслове који би вас могли занимати. Од Коеља, Хермана Хесеа или Хегела, и других.

 

Arhive.com је највећа онлине библиотека која нуди корисницима могућност да бесплатно позајме књигу на 14 дана. На располагању је више од 2.000 књига из архитектуре од признатих аутора као што су Reyner Banham, Walter Gropius, Ada Louise Huxtable или Jonathan Glancey.

 

Пројекат Гутенберг је архива са више од 58.000 наслова и то бесплатних. Углавном су књиге на енглеском језику, али могу се наћи и на немачком и француском, па чак и понека на српском.

 

Многима је непозната информација да Амазон нуди и бесплате е-књиге или по симболичној цени од свега долар или два.

 

Free – EBooks, на овом сајту можете наћи апсолутно све, од романтике, преко крими прича и мистерија, до драма. Такође, нуди вам могућност да погледате рецензије И оцене које могу да вам помогну при одабиру.

 

Open Culture има неколико стотина књига у аудио формат, али и различитих курсева и лекција. Ту су и thoughtaudio.com који нуди додатну опцију да преузмете електронску књигу у ПДФ формату, као и на сајту Goodreads.