Аукција савремене уметности у галерији Прогрес

Категорије: УметностОбјављено: 06.12.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Галерије ШТАБ и X VITAMIN удружиле су напоре у реализацији Аукције савремене уметности која ће се одржати у BW Experience (галерија Прогрес), Кнез Михаилова 27, у среду, 11. децембра 2019. године са почетком у 18 часова, уз подршку уметничке иницијативе Kvart BW.

Аукцијске лотове чине дела око педесет савремених српских уметника различитих генерација, међу којима су бројни награђени, признати ствараоци, као и велики број младих аутора. Значај догађаја превазилази његову основну сврху, јер промовише колекционарство савремене уметнсоти, дела и ауторе а вредности савремене уметничке продукције се изражавају јавно и транспарентно. Аукције савремене уметности дешавају се ретко и углавном имају хуманитарни карактер, где је често вредност дела необјективно комуницирана. Савремено уметничко стваралаштво чини значајан део нашег културног капитала док су домаћи уметници данас веома активни учесници на интернационалној сцени. О томе сведоче бројне изложбе, прегледи, есеји и интервјуи домаћих аутора у признатим магазинима, порталима и публикацијама из света уметности, као и аквизиције у приватне и јавне колекције. На предаукцијској изложби која ће бити отворена у петак 6. децембра са почетком у 20 часова биће изложено око стотину дела у различитим медијумима – слике, скулптуре, фотографије, графике, колажи, цртежи, која ће бити понуђена по почетним ценама повољнијим од тржишних.

Заинтересовани се могу информисати о условима и правилима учешћа на отварању и током трајања предаукцијске изложбе, као и слањем упита на адресу aukcijasavremeneumetnosti@gmail.com.