Ана Крстајић представља Србију у финалу музичког такмичења у Француској

Категорије: МузикаОбјављено: 05.02.2021.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ
Млада композиторка класичне и филмске музике и креативна амбасадорка националне платформе Србија ствара Ана Крстајић тренутно представља Србију у финалу интернационалног такмичења музике у Француској – Original Soundtrack Challenge.
Посебно је занимљво да Крстајић једина међу финалистима овог такмичења није држављанка Француске.
На додели награда која ће у Француској бити одржана у недељу 7. фебруара, гудачки оркестар „National d’ Auvergne“ извешће Крстајићкину композицију за понуђени експериментални филм „Hurlevent. На челу стручног жирија налази композитор и оскаровац Stephen Warbeck – широј јавности познат по компоновању музике за филм „Sheakespere in Love“.

Јако ме радује што ће моју музику за понуђени експерименталан филм „Hurlevent” извести један тако реномирани гудачки оркестар као што је „National d’ Auvergne”, то је велика част и професионални успех. Такмичења филмске музике овог типа ми омогућавају да прикажем свој рад широм света и да успоставим сарадњу са интернационалним оркестрима, што ме заиста највише испуњава“, истиче Крстајић.
Ана Крстајић је креативна амбасадорка платформе Србија ствара, а у Србију се вратила након завршених мастер студија на престижном Беркли универзитету и освојених бројних награда на међународним такмичењима.

Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем, платформа Србија ствара креира национални бренд модерне Србије ослањајући се првенствено на међународно препознатљиве и изузетне појединце који инспиришу својим достигнућима, идејама, креативности. Баш као што је случај са талентованом Аном Крстајић. Подржавајући њихов рад на најбољи могући начин промовишемо Србију као земљу модерну земљу талентованих и креативних људи“, каже Ана Илић, виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам која предводи тим Србија ствара.
Национална платформа Србија ствара је кровно, међуресорно тело задужено за међународну промоцију Србије кроз извозни потенцијал из области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању.
Платформа, основана на иницијативу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, делује као национални бренд који афирмише вредности савремене Србије – креативност, иновативност, знање и талент.