To Do листа за предузетнике: Вештине које можете савладити током изолације

Категорије: ПредузетништвоОбјављено: 31.03.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Док већина људи још увек покушава да се привикне на рад од куће, пронађе неопходан баланс, радну рутину и испуњавања тражене „квоте“ продуктивности, предузетници немају тај луксуз. У преводу, као и увек, они траже и испуњавају много више.

 

Уместо да се фокусирате искуључиво на дневне обавезе и организацију запослених, пробајте ово време да искористите и за унапређење и савладавање додатних вештина. На тај начин ћете бити у новој предности када се једном све ово заврши.

 

1. Excel

Microsoft Excel је сигурни најпознатији и најпотребнији пословни програм на свету. Али колико га заиста, али заиста добро познајете? Можда је време да откријете све тајне овог програма и себи убудуће олакшате посао и организацију времена.

 

2. Базе података

Дата научник није без разлога једна од најтраженијих професија у Америци. Добра плата, занимљиви и изазовни проблеми које свакодневно треба решавати. Да ли је потребно да вас наговарамо?

 

3. Copywriting

Дефинитивно суштински важна ствар за свако успешно дигитално рекламирање. Дакле, уколико немате већ обученог и тренираног copywriter-а у свом тиму, време је да сами дотерате ову вештину до савршенства и постанете сам свој мајстор, препоручује специјализовани портал Entrepreneur.

 

4. Видео и фотошоп

Видео тамо, видео овде. Мали клип као додатак тексту у блог одсеку на званичном сајту фирме. Видео за Инстаграм. Данас су свуда око нас, а логаритми друштвених мрежа једноставно их обожавају. Уколико се ваш дигитал тим своди на „one man show“, седите и научите тих неколико корисних трикова. А ако сте већ успели да савладате основе видео монтаже, баците се и на фотошоп и сређивање фотографија.

 

Повезане вести – Омиљене књиге најуспешнијих светских бизнисмена

 

5. Језици, језици, језици

 

Kажу људи: колико језика говорите, толико и вредите. Хм? У данашње време језици су барем доступнији него икада. Желите да усавршите знање енглеског или немачког језика? Или вам можда треба само увежбавање конверзације? Можда коначно треба и да научите тај италијански само зато што тако лепо звучи. Апликације за учење језика и онлине курсеви буквално су на клик далеко.

 

6. Јавни наступ

Нисте га овде очекивали, признајте. Не значи да треба да важбате за наступ пред стотину људи и то уз коришћење микрофона или гледања у камеру. Међутим, заиста је неопходно да сте упознати са макар најосновнијим правилима јавног наступа, јер вам то може бити од велике користи током држања презентације на састанку са потенцијалним клијентима.

 

7. Дигитални маркетинг и израда садржаја

Апсолутни must have 21. века. Дигитални и виртуелни свет данас више него икада тражи пажњу и посвећеност. Без обзира да ли је ваш посао директно веза за друштвене мреже или не, то су вештине вез којих једноставно не можете. Чак и уколико имате комјунити менаџера, не би било лоше да знате основе, препорука је портала Harvard Business Review.

 

8. Организација времена

Мањак концентрације, фокусираности и продуктивности проблеми су данашњег доба. Препреке на којима сви треба да радимо да их пребродимо и побошљамо продуктивност, али и укупан квалитете живота. То је посебно важно предузетницима који увек теже да победе у трци са стресом и временом. Зато нам је више него икада потребан фокус и добра организација. Ево листе мотивационих књига и водича који ће вам дати практичне савете како да најбоље организујете свакодневницу.