Project Description

Rock El Clasico
Неле и Стефан Миленковић

Стефан Миленковић и Неле Карајлић 21. јуна 2022. представили су свој заједнички пројекат – Роцк Ел Цласицо, на београдском Ташмајдану.

Опис пројекта

Садржај ове уметничке бајке представља својеврсну интеграцију музичких праваца на различитим нивоима, уклањање зидова између класичне и рок музике. Њихова сарадња је својеврсни експеримент, па је овај концерт донео нова решења, дијалог неспојивог. Резултат је аутентично музичко дело као плод вишегодишњег спајања њихових изузетних уметничких печата. Аутори желе да пруже допринос култури заједнице из које потичу, а овакав пројекат је од ванредног значаја за уметност ових простора. Светска премијера овог пројекта догодила се на Светској изложби у Дубаију, на прослави Националног дана Републике Србије, што означава почетак својеврсног путовања овог пројекта широм света, чији је циљ промоција културе са овог простора.

Ово није само музички концерт, већ и визуелно-сценски спектакл који никога неоставља равнодушним.

Роцк Ел Цласицо је пројекат коме суштина није само исходиште, већ цео пут.

“Изазов ми је увек био водиља у каријери…

…и тежим стварима које ме стимулишу, које ми омогућавају да растем и да се развијам као особа и као уметник. Нелетова каријера и приступ не само музици већ и креативном процесу генерално: начин размишљања о сцени, енергији и драматургији ме је увек инспирисао. У нашим досадашњим креативним укрштањима смо већ развили многе идеје које ме одушевљавају потенцијалом. Сигуран сам да ће публика отићи са нашег концерта са јаким утиском да су присуствовали нечему што је јединствено и незаборавно и да ће директно осетити наш искрен ентузијазам и енергију у овом пројекту. Једва чекам!”

Стефан Миленковић

„Уживам у експериментима. Спојевима неспојивог…

…цјели мој живот био је експеримент. И Забрањено пушење, и Топ листа надреалиста, и No smoking orchestra. Зашто не са Стефаном? Знам га из онога времена када је виолина била већа од њега. И тад је био мајстор! Осјећам да смо на почетку велике авантуре” .

Неле Карајлић

Rock El Clasico
Неле и Стефан Миленковић