Art Weekend Belgrade

Категорије: УметностОбјављено: 09.10.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Art Weekend Belgrade биће одржан од 10. до 13. октобра на више од 25 локација у Београду и околини.

 

Програм се састоји од посебно припремљених изложби у галеријама, конференцијског дела, пратећег програма на разним локацијама у граду, организованих арт – тура, вођења кроз изложбе, а уз учешће водећих домаћих и иностраних кустоса и професионалаца у области савремене уметности.

 

Уз програме домаћих галерија, културних центара и уметничких простора као што су Градска галерија, У10, Ремонт, Звоно, Новембар, Рима, ТрансформАрт, Блатобран, X Витамин, Минипогон, Лауфер, ДИМ, Полет и многи други, AWB ће кроз четвородневне активности бити тачка интеракције стваралаца и публике, враћања Србије савременим токовима у Европи, али и њеном бољем позиционирању у међународним стручним круговима. У том смислу AWB ће по први пут у Београду окупити неке од водећих кустоса и стручњака из Швајцарске, Аустрије, Немачке, Израела, Мађарске, Италије, Шведске, Грчке, Словеније и других земаља.

 

Разговори током конференцијског дела који ће бити одржани на различитим локацијама дотаћи ће се улоге кустоса у савременој уметности, односа тржишта и колекционара, добрих примера праксе из других земаља и других актуелних тема, не само код нас него и у Европи.

 

Пројекат реализује Културни центар Град у сарадњи са партнерском организацијом Block Frei из Беча као и са осталим градским галеријама и уметничким просторима, а уз подршку Делегације Европске комисије, Аустријског културног форума, Амбасаде Швајцарске, платформе Србија ствара, Амбасаде Израела, Мађарског културног центра, Гете института, Италијанског инситута за културу, Амбасаде Словеније и других.

 

AWB је објавио и позив за волонтере:

 

“Уколико желите да нам се придружите, млади сте, комуникативни, имате више од 18 година, говорите енглески и уживате у уметности, кратку биографију, мотивационо писмо и контакт податке пошаљите на jelena@gradbeograd.eu  са назнаком Волонтирање на AWB. Конкурс је отворен до 20. септембра, а кандидати који буду прошли у други круг биће позвани на интервјуе 27. и 28. септембра.”

 

http://kcgrad.rs/

 

https://www.facebook.com/Art-Weekend-Belgrade-104462650931946/