30 NAJBOLJIH: Pobednici nagradnog konkursa „OD INSPIRACIJE DO DELA“

Kategorije: Preduzetništvo, UmetnostObjavljeno: 22.06.2020.Tags: , , , , , 0,3 min za čitanje
PODELI

Tokom protekle dve nedelje stručna komisija nagradnog konkursa „Od inspiracije do dela“, koji su zajedničkim snagama organizovali nacionalna platforma „Srbija stvara“ i studio za razvoj video igara „Playrix RS“, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) – vredno je radila, gledala i ocenjivala pristigle radove.

 

Budući da nam je pristiglo 265 prijava i da je među aplikacijama bilo mnoštvo inspirativnih, originalnih i edukativnih radova, jasno je koliko je članovima komisije bilo teško da odaberu 30 najboljih radova.

 

IPAK, USPELI SU!

 

Kriterijumi za ocenjivanje radova, kao što je navedeno u javnom pozivu konkursa, bili su – inspirativnost i originalnost pristupa i prikaza, autentičnost i ubedljivost poruke o značaju umetnosti i kreativnog stvaralaštva za društvo i pojedinca. U nastavku objavljujemo imena pobednika konkursa „Od inspiracije do dela“, namenjen svim profesionalnim umetnicima/cama i kreativcima svih profila (imena nagrađenih poređana su azbučnim redom), koji će biti nagrađeni sa po 75.000 dinara u bruto iznosu.

 

  1. Aleksandar Popović

 

  1. Aleksandar Radojičić Šojka

 

  1. Ana-Marija Ilić

 

  1. Ana Stanišić

 

  1. Vuk Vučković

 

  1. Danilo Vuksanović

 

  1. Dragana Jovanović

 

  1. Đorđe Đerić

 

  1. Iva Brkić Walter

 

  1. Jasna Jovićević

 

  1. Jovan Ćurčić

 

  1. Jovanka Đorović

 

  1. Katarina Kočetova

 

  1. Lea Embeli

 

  1. Maja Stojanović

 

  1. Marina Perović

 

  1. Milan Mika Aćimović

 

  1. Milena Miladinović

 

  1. Milivoj Kostić

 

  1. Milica Mladenović

 

  1. Nevena Pejčić

 

  1. Nikola Lekić

 

  1. Sanela Milošević

 

  1. Sara Nikolić

 

  1. Selena Protić

 

  1. Slobodan Dragović

 

  1. Stefan Mladenović

 

  1. Tamara Ristić

 

  1. Tihomir Čelanović

 

  1. Filip Žarković

 

 

Čestitamo pobednicima konkursa, dok se svim prijavljenim kandidatima zahvaljujemo na učešću i trudu koji je uložen u izradu brojnih kvalitetnih radova.

 

Veliko hvala i članovima naše stručne komisije: Tijana Palkovljević Bugarski (istoričarka umetnosti, upravnica Galerije Matice srpske); Miloš Biković (glumac); Aleksandra Kovač (kantautorka); Radivoje Bukvić (glumac); Sanja Milić (književna kritičarka, novinarka); Ljudmila Stratimirović (dizajnerka i jedan od osnivača KC Grad), Mirko Topalski (studio za razvoj video igara Playrix RS) – na vrednom radu i učešću u konkursu čiji je cilj podrška umetnicima/cama i kreativcima, kao i isticanje značaja kulture, umetnosti i stvaralaštva.

 

Pobednički radovi u narednim danima biće objavljeni i promovisani na zvaničnim kanalima društvenim mreža platforme Srbija stvara, dok će autori biti kontaktirani od strane organizatora konkursa i informisani o daljim koracima i preuzimanju nagrade.

 

Hvala svim učesnici, čestitke pobednicima!

 

Tim Srbija stvara

 

#KoTebeInspirise ?