30 НАЈБОЉИХ: Победници наградног конкурса „ОД ИНСПИРАЦИЈЕ ДО ДЕЛА“

Категорије: Предузетништво, УметностОбјављено: 22.06.2020.0,3 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Током протекле две недеље стручна комисија наградног конкурса „Од инспирације до дела“, који су заједничким снагама организовали национална платформа „Србија ствара“ и студио за развој видео игара „Playrix RS“, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (UNDP) – вредно је радила, гледала и оцењивала пристигле радове.

 

Будући да нам је пристигло 265 пријава и да је међу апликацијама било мноштво инспиративних, оригиналних и едукативних радова, јасно је колико је члановима комисије било тешко да одаберу 30 најбољих радова.

 

ИПАК, УСПЕЛИ СУ!

 

Критеријуми за оцењивање радова, као што је наведено у јавном позиву конкурса, били су – инспиративност и оригиналност приступа и приказа, аутентичност и убедљивост поруке о значају уметности и креативног стваралаштва за друштво и појединца. У наставку објављујемо имена победника конкурса „Од инспирације до дела“, намењен свим професионалним уметницима/цама и креативцима свих профила (имена награђених поређана су азбучним редом), који ће бити награђени са по 75.000 динара у бруто износу.

 

  1. Александар Поповић

 

  1. Александар Радојичић Шојка

 

  1. Ана-Марија Илић

 

  1. Ана Станишић

 

  1. Вук Вучковић

 

  1. Данило Вуксановић

 

  1. Драгана Јовановић

 

  1. Ђорђе Ђерић

 

  1. Ива Бркић Walter

 

  1. Јасна Јовићевић

 

  1. Јован Ћурчић

 

  1. Јованка Ђоровић

 

  1. Катарина Кочетова

 

  1. Леа Ембели

 

  1. Маја Стојановић

 

  1. Марина Перовић

 

  1. Милан Мика Аћимовић

 

  1. Милена Миладиновић

 

  1. Миливој Костић

 

  1. Милица Младеновић

 

  1. Невена Пејчић

 

  1. Никола Лекић

 

  1. Санела Милошевић

 

  1. Сара Николић

 

  1. Селена Протић

 

  1. Слободан Драговић

 

  1. Стефан Младеновић

 

  1. Тамара Ристић

 

  1. Тихомир Челановић

 

  1. Филип Жарковић

 

 

Честитамо победницима конкурса, док се свим пријављеним кандидатима захваљујемо на учешћу и труду који је уложен у израду бројних квалитетних радова.

 

Велико хвала и члановима наше стручне комисије: Тијана Палковљевић Бугарски (историчарка уметности, управница Галерије Матице српске); Милош Биковић (глумац); Александра Kовач (кантауторка); Радивоје Буквић (глумац); Сања Милић (књижевна критичарка, новинарка); Људмила Стратимировић (дизајнерка и један од оснивача KЦ Град), Мирко Топалски (студио за развој видео игара Плаyриx РС) – на вредном раду и учешћу у конкурсу чији је циљ подршка уметницима/цама и креативцима, као и истицање значаја културе, уметности и стваралаштва.

 

Победнички радови у наредним данима биће објављени и промовисани на званичним каналима друштвеним мрежа платформе Србија ствара, док ће аутори бити контактирани од стране организатора конкурса и информисани о даљим корацима и преузимању награде.

 

Хвала свим учесници, честитке победницима!

 

Тим Србија ствара

 

#KoTebeInspirise ?