Трећа CGA Belgrade конференција 1. и 2. новембра у Југословенској кинотеци

Категорије: УметностОбјављено: 22.09.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Првог и другог новембра Београд постаје епицентар компјутерске графике, визуелних ефеката, анимације и дигиталне уметности у оквиру CGA Belgrade (Computer Graphics and Arts) конференције коју трећу годину заредом организују Српска филмска асоцијација, Crater VFX тренинг центар и Портал VFX Србија.

 

Конференција која за циљ има јачање домаће VFX сцене и позиционирање Србије као регионалног hub-a CG индустрије у међународним круговима представиће два програма. Главни програм под називом KNOW-IT-ALL, посвећен уметничком развоју и иновацијама у CG индустрији намењен је не само професионалцима, већ и онима који желе да се упознају и опробају у индустрији компјутерске графике, док ће у оквиру пратећег програма KNOW-HOW учесници имати прилику да се боље упознају са техничким аспектима индустрије. Фокус треће конференције је образовање и представљање нових талента, уз присуство светских лидера у CG Индустрији као што је Escape Studios академија коју представља Klaudija Cermak, истакнута артисткиња, ауторка и добитница Оскара за допринос филму Гладијатор, позната по раду на неким од највећих наслова у историји кинематографије као што су: Троја, Хари Потер, Џејсон Борн, Капетан Америка, Ноћне звери као и једна од најгледанијих Нетфликсових серија, Црно огледало (Black Mirror).

 

На листи предавача наћи ће се најуспешнији уметници из земље и света међу којима су: Игор Јовановић, члан тима који потписује визуелне ефекте за филмове попут Краљ лавова, Књига о џунгли, Чувари галаксије, Грдана – зла вила и Пирати са Кариба 5. и Хуго Гуерра, вишеструко награђивани редитељ најпознатији по својим онлине туторијалима који су помогли многим младим уметницима да се упознају са основама и усаврше техничка и уметничка знања из индустрије.

 

CGA Belgrade је део ”Srbija stvara – Serbia creates” платформе креиране кроз рад кабинета председнице Владе Републике Србије и њеног Савета за креативне индустрије са циљем представљања Србије кроз креативну, иновативну и дигиталну заједницу.

 

Сви заинтересовани за учешће на конференцији моћи ће бесплатно да се региструју путем сајта cgabelgrade.com од 1. октобра.