Stvaraj u Srbiji

Otkrij zašto je Srbija mesto susreta talenata i rađanja novih ideja

Kreativne industrije su jedna od najmlađih ali i najbrže rastućih grana srpske privrede. U okviru kreativnog sektora najveći potencijal imaju produkcija audiovizuelnog sadržaja, kao i produkcija video igara i vizuelnih efekata. Pored velikog broja privatnih prostora za zajednički rad i kreativno stvaralaštvo, Beograd u naredne dve godine dobija novi prostor za rađanje ideja i susret talenata – kreativno-inovativni multifunkcionalni centar Ložionica.

Film i vizuelni efekti

Srbija ima jedan od najkonkretnijih programa podsticaja za proizvodnju audiovizuelnih dela – čak 25% povraćaja za proizvodnju filmova i 20% za proizvodnju reklama.

Saznaj više

Muzika

Nigde se više ne oseća kulturna raznolikost i susret istoka i zapada na ovim prostorima nego u balkanskoj fjužn muzici koja postaje sve popularnija u regionu i u svetu.

Saznaj više

Video igre

U poslednje dve godine, 3 najuspešnije gejming kompanije ostvaruju velike strane akvizicije i na srpsko tržište ulaze Epik Gejms, Plejriks i Tejk-Tu Interaktiv Softver.

Saznaj više

IT i napredne tehnologije

Izveštaj Startap Genom iz 2020. godine prepoznaje blokčejn kao najbrže rastuću granu domaćeg startap ekosistema, a Srbiju svrstava u top pet zemalja po broju blokčejn inženjera u svetu.

Saznaj više

Inovacije i nauka

Srbija poseduje četiri Naučno-tehnološka parka i razvijen sistem kompetetivnog finansiranja inovacionih i naučno-istraživačkih projekata kroz Fond za inovacionu delatnost i Fond za nauku.

Saznaj više

Imaš pitanje za nas?

Otvoreni smo za sve zanimljive ideje i sugestije