Српски стартап “Joberty” победио на Gitex Future Stars у Дубаију

Категорије: Иновације, ПредузетништвоОбјављено: 21.10.2021.0,6 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

На управо завршеном такмичењу “Супернова изазов” на Gitex Future Stars у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског Истока, Северне Африке и Јужне Азије, стартап из Србије – “Joberty Technologies” освојио је награду за најбољи у категорији „Marketing Technology

Након сјајне вести да су се већ првог дана отварања GITEX-а, највећег технолошког догађаја у свету у оквиру кога се одржава Gitex Future Stars, чак три стартапа из Србије – Joberty Technologies”, Kredium и “Deap Blue Seaпласирала у полуфинале такмичења “Супернова изазов” на Gitex Future Stars 2021, стигло је још веће изненађење!

Стартап Joberty_GITEX

Joberty Technologies” је победио у конкуренцији од преко 750 најбољих стартапова из целог света и освојио награду од 4.000 долара.

Стартап Joberty представио Србију на прави начин

Изузетно нам је драго што смо представили Србију на прави начин, наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој ИТ заједници, јер је управо ИТ заједница она која је одредила наш успех”, изјавили су представници Joberty-ја Ђорђе Вуковић, директор продаје и Никола Мијаиловић, CEO и оснивач.

Joberty” је платформа за запошљавање у ИТ индустији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама које запошљавају те профиле. Умрежавају 30.000 ИТ професионалаца и преко 600 компанија, а процењена вредност компаније је 3.3 милиона долара. Своју шансу на GITEX-у виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100.000 златних виза за програмере широм света у наредних пет година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

Никола Мијаиловић, CEO стартап Joberty

Поред контакта са инвеститорима и VC фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на GITEX-у омогућава„, истакао је Никола Мијаиловић оснивач и CEOJoberty Technologies”.

Ана Илић: Ова награда ће бити први корак у освајању глобалне сцене

Влада Републике Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на “GITEX Future Stars 2021”, који се одржава у оквиру GITEX конференције:

„Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје ућешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и да организатори најављују окупљање више од 750 стартапова из 75 држава који ће се представити пред 400 VC фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на GFS и GITEX-у сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене. Честитамо Joberty-ју на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене”, изјавила је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Еxпо Дубаи 2020.

Најбољи стартапови света, на GITEX-у

У трци за главну награду, из Србије су учествовали и стартапови који су прошли у полуфинале такмичења: “Deep Blue Sea” који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис и “Kredium”, први дигиталин брокер у Србији.

Поред њих представили су се и “White Lemur”, биотехнолошка компанија за развој иновативних матерјала на бази природних производа и гљива, чији производ – биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну среднину, чија је савршена замена. “Stock Studio” је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, док је стартап “VLDAM”, представио аутоматску трговину криптовалутама.

🚀 GITEX – Србија својом технологијом осваја Блиски исток

Србија се на GITEX-у представља под брендом Србија Ствара технологију / Serbia creates tech, а учешће је потврдило 11 одабраних компанија и институција: Државни дата центар, Биосенс Институт, Институт за вештачку интелигенцију и осам ИТ компанија (“ZESIUM MOBILE”, “SAGA”, “CodeIT”, “DEVTECH”, “BRAINEERING IT SOLUTIONS”, “QUANTOX”, “TELEGROUP”, “EGZAКTA ADVISORY”).

Српски стартап тим на Gitex-у

Ово је први пут да Србија на овако стратешки и организован начин учествује на највећем технолошком догађају и то истовремено и усклађено са наступом на Expo 2020 Dubai. GITEX окупља глобалне лидере високо технолошке индустрије, стартапове и иноваторе који мењају свет и због тога представља велику шансу за Србију да прикаже целом свету своје иновације на пољу дигиталне технологије и стручњаке који стоје раме уз раме са стручњацима из најразвијенијих земаља света. Србија ће својом технологијом освојити Блиски исток”, истиче Илић.

Свеобухватним наступом на GITEX-у представљамо због чега нас називају “Силицијумском долином Балкана”, како смо постали лидери на пољу blockchain технологије и центар високо образованих талената, али и показати због чега је важно да као једна од ретких земаља у Европи и свету поседујемо Стратегију за развој вештачке интелигенције.

Подршку наступу Србије на GITEX-у пружају Кабинет Председнице Владе Републике Србије, Привредна комора Србије и Развојна Агенција Србије, која ће свакодневно презентовати предности и шансе за инвестирање у нашу земљу.