„Србија ствара“ на Креативном форуму у Љубљани

Категорије: УметностОбјављено: 11.11.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Креативни форум Љубљана организују словеначко Министарство спољних послова и Унија за Медитеран.

 

Форум је јединствена платформа која кроз креативност повезује јужни Медитеран и западни Балкан која ће омогућити изградњу капацитета, умрежавања, простор за расправу и преиспитивање политика везаних за домен креативности и креативних индустрија. Форум има намеру да буде заговорник и катализатор за промене политика, које би створила погодно окружење за културни и креативни сектор на регионалном нивоу, на нивоу Медитеранског културног простора.

 

Док је у свом првом издању у априлу 2018. године Форум преиспитивао регионално стање у културном и креативном сектору, овогодишњи ће поставити основу за заједничку акцију.

 

Под слоганом Creative Capital United форум позива на заједнично деловање – регионално и сектрално – од образовања, до економије и доношења политика.

 

Форум ће бити одржан у простору Полигон – првом словеначком креативнном хабу.

 

Земљама учесницама прикључиће се и делегација из Србије, као и представници националне платформе „Србија ствара“ настале на предлог Савета за креативне индустрије председнице Владе РС у циљу развоја и промоције креативних индустрија у Србији.

 

Више на: http://www.creativeforum.si/