Позив сектору културе да ставе на располагање употребу својих дигиталних садржаја

Категорије: Иновације, УметностОбјављено: 18.03.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Влада Републике Србије и национална платформа Србија ствара позивају све институције, организације и компаније из области културе, уметности и креативних индустрија да свим грађанима, медијима и држави ставе на располагање употребу својих дигиталних садржаја током трајања ванредног стања због корона вируса.

 

Влада ће јавно промовисати све који се јаве и који искажу спремност да учествују у овом заједничком подухвату, како би били видљивији што већем броју људи и како би грађани што више користили њихов садржај.

 

Ова тешка ситуација може бити прилика свим институцијама, организацијама и појединцима из сектора културе и уметности да покажу солидарност и помогну свим грађанима, да улепшају свакодневицу највећем броју људи који дане проводе у својим кућама у изолацији, као и да одрже морал у друштву.

 

Све активности из домена дигиталних платформи и дигиталног садржаја из области културе и уметности ће координисати Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу, као и национална платформа Србија ствара.

 

Контакти на које можете писати су:

digitalnasolidarnost@gov.rs

info@serbiacreates.rs

 

Влада Србије још једном апелује на све да искористимо новонасталу ситуацију као додатни импулс дигиталном раду, развијању и дигиталним решењима, како у свим секторима, тако и у области културе и уметности.