„Budućnost je u stvaralaštvu, ljudskom umu i kreativnosti“

Znanje i kreativnost su najvredniji resurs u ekonomiji 21. veka i dodaju vrednost tradicionalnim privrednim delatnostima podižući kvalitet proizvoda i usluga i čineći ih globalno konkurentnim i dostupnim.
Razvojem kreativnih industrija u Srbiji i promocijom naših talenata, naučnika, umetnika i inovatora u inostranstvu ‒ direktno i na najbolji mogući način menjamo imidž Srbije u svetu.

Delovi ekspozea predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, 2020. i 2022. godina

Sve počinje kreativnom idejom

Nacionalna platforma Srbija stvara je krovno, međuresorno telo zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju. Kroz koncept Srbija stvara ističe se važnost kreativnih industrija, nauke i ekonomije zasnovane na znanju, pruža se podrška umetnicima i stvaraocima da izlaze na međunarodnu scenu i afirmišu se najviše savremene vrednosti – kreativnost, inovativnost, autentičnost, znanje i talenat.

Vodeći se ubeđenjem da sve počinje jednom kreativnom idejom i talentovanim pojedincem, platforma Srbija stvara kreira nacionalni brend moderne Srbije oslanjajući se prvenstveno na međunarodno prepoznate, talentovane i izuzetne pojedince, koji inspirišu svojim dostignućima, inovacijama, kreativnim idejama.

Članovi tima

Upoznajte ljude iza platforme Srbija stvara

Ana Ilić

Viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam

Igor Kovačević

Projektni menadžer

Milica Perović

Projektna menadžerka

Ivana Zečević

Savetnica za međunarodne odnose

Marko Čkonjević

Brend menadžer

Vanja Marinović

Menadžerka za odnose sa javnošću

Katarina Brkljač

Saradnik za organizaciju događaja