O платформи

Оснажујемо и умрежавамо таленте – промовишемо знање, изврсност и креативност

Национална платформа Србија ствара је кровно, међуресорно тело задужено за међународну промоцију Србије кроз извозни потенцијал из области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању. Кроз концепт Србија ствара истиче се важност креативних индустрија, науке и економије засноване на знању, пружа се подршка уметницима и ствараоцима да излазе на међународну сцену и афирмишу се највише савремене вредности – креативност, иновативност, аутентичност, знање и таленат.

Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем, платформа Србија ствара креира национални бренд модерне Србије ослањајући се првенствено на међународно препознате, талентоване и изузетне појединце, који инспиришу својим достигнућима, иновацијама, креативним идејама.

Подршка креативцима

Национална платформа Србија ствара део је шире иницијативе председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у непосредној сарадњи са уметницима, научницима и иноваторима, као и креативним сектором уопште, иницира мере за измену правно-пословног и друштвеног окружења у Србији, у циљу подршке развоја области иновација и креативних индустрија, као и њихово међународно представљање.

Чланови тима

Упознајте људе иза платформе Србија ствара

Ана Илић

Виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам

Бојана Вишекруна

Саветница председнице Владе за креативне индустрије и науку

Мартин Каф

Саветник за стратешка питања

Игор Ковачевић

Саветник за туризам и конгресну индустрију

Милица Перовић

Пројектна менаџерка

Ивана Зечевић

Саветник за међународне односе

Марко Чкоњевић

Бренд менаџер

Вања Мариновић

Менаџерка за односе са јавношћу

Катарина Бркљач

Асистенткиња на пројекту

Наташа Шиљковић

Дигитал менаџер

Ференц Ласлофи

Графички дизајнер

Имаш питање за нас?

Отворени смо за све занимљиве идеје и сугестије