Објављен програм треће CGA Belgrade конференције

Категорије: УметностОбјављено: 27.10.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Игор Јовановић већ скоро 10 година ради у Лондону а у својој биографији има неке од највећих наслова данашњице. Каријеру у свету визуелних ефеката започео је у Београду радећи на ТВ рекламама за маркетинг аганције након завршених студија на Електротехничком факултету. Стечено искуство и квалитет рада довели су га до највећих студија у Србији и свету након чега је уследио позив из Лондона.

 

,,Мој први посао у Лондону био је филм „Гнев титана”. Од тада до данас сам имао прилике да будем део тимова који су заслужни са наслове попут Оскаром награђене „Књиге о Џунгли“, „Пирати са Кариба“, „Краљ лавова“, „Алита: Борбени Анђео“ и последњи у низу „Спајдермен: Далеко од куће”, рекао је Игор пред долазак у Београд где ће током првог дана CGA Belgrade конференције са посетиоцима поделити своје искуство у раду на филму Спајдермен.

 

Циљ креирања CGA као платформе је позиционирање Србије као регионалног центра у области визуелних ефеката, гејминга, компјутерске графике и дизајна, али и представљање и едукација младих талената којих по Игоровим речима у Србији има много: ,,У Србији раде веома успешни 3Д уметници чији рад, таленат и способности су веома цењени у свету.’’

 

Игор тренутно ради као супервизор за визуелне ефекте у лондонском Фраместоре студију, а на питање које су то сличности и разлике између Србије и Велике Британије каже:

 

,,Заједничко за Велику Британију и Србију је велики број веома талентованих уметника и квалитета радова. Разлика је можда највише у томе што Велика Британија више увози кадрове али и поред тога, мислим да нам је будућност у дигиталној уметности веома слична с обзиром на већ споменути велики број талентованих уметника из Србије.’’

 

Трећа CGA Belgrade конференција одржаће се 1. и 2. новембра у згради Југословенске Кинoтеке у Узун Мирковој 1 под слоганом Бујање. Конференцију ће отворити вишестурко награђивани редитељ и супервизор визуелних ефеката Hugo Guerra, а током дводневног програма биће представљено преко 30 предавања, панела, радионица и мастрекласова.

 

Компетан програм заинтересовани могу погледати на сајту cgabelgrade.com

 

CGA Belgrade конференцију заједнички организују Српска филмска асоцијација, Crater VFX тренинг центар и портал VFX Србија, и део је платформе ,,Srbija stvara – Serbia creates” креиране кроз рад кабинета председнице Владе Републике Србије и њеног Савета за креативне индустрије са циљем међународног представљања Србије кроз креативну, иновативну и дигиталну заједницу.

 

Конференција се одржава уз подршку Амбасаде Канаде у Београду и Аустријског културног форума, Министарства културе и партнера из индустрије који настављају подршку домаћој CG заједници: Autodesk, 3Lateral, Foundry, Access VFX и Escape Studios.