„Најбољи део су људи!“ – ученици пуни утисака након летњег волонтерског програма

Категорије: ИновацијеОбјављено: 16.10.2023.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Летњи волонтерски програм у Народном музеју Србије и Историјском музеју Србије оставио је снажан утисак на ученике из специјализованих одељења за сценску и аудио-визуелну уметност Филолошке гимназије у Београду. Пуни инспирације и ентузијазма, они су током овог једномесечног волонтерског путовања организованог од стране платформе Србија ствара искусили незаборавне тренутке и створили везе које ће трајати дуго времена, а са нама су поделили неке утиске:

„Било је сјајно! Било је јако забавно и успут сам свашта научио. Најбољи део били су људи; не само они које спроводите кроз музеј, већ и људи који волонтирају са вама. Надређени су причали са нама као другари, једном смо и сели заједно на кафу. Били су пуни подршке и редовно су нас саветовали.” –  рекао је Богдан Ђукић, који је волонтирао у Народном музеју

„Задовољна сам волонтирањем у Историјском музеју јер су наши задаци били наш избор и врло занимљиви, такође је и сама поставка била врло интересантна. Људи из музеја су били и више него коректни према нама. ” – поделила је са нама своје утиске Јана Пауновић, која је волонтирала у Историјском музеју.

Ученици су такође учествовали у организацији Дана младих, део програма који је њиховим вршњацима омогућио бесплатан улазак у музеј, а такође су приредили различите тематске радионице и костимиране обиласке. И што је најважније, сви наши ученици који су учествовали у овом програму су постали део клуба „Друштво младих пријатеља Народног музеја,“ чиме су наставили своје ангажовање и подршку Народном музеју.

„Волонтирање је битно за средњошколце јер могу да виде како оно што су научили у школи, у експерименталним условима, изгледа у реалном свету. Такође, кроз учешће у организацији и осмишљавању различитих сценских догађаја, они упознају људе истих интересовања, стичу нове контакте и припремају се за тржиште рада.“ – овим поводом изјавила је Биљана Тодоровић, професорка Филолошке гимназије на смеру за сценску и аудио-визуелну уметност.

Хвала свим ученицима на залагању. Видимо се следећег лета!