NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU: Priznanje Srbiji stvara za podsticaj i inovacije

Kategorije: Inovacije, UmetnostObjavljeno: 22.12.2020.0,1 min za čitanje
PODELI

Narodno pozorište u Beogradu, povodom obeležavanja godišnjice osnivanja, dodelilo je plaketu nacionalnoj platformi Srbija stvara, za izuzetan podsticaj, inovacije i razvoj kreativnosti i kreativnih industrija.

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Kominac plaketu je zvanično uručila Ani Ilić, višoj savetnici predsednice Vlade Republike Srbije, koja predvodi i tim platforme Srbija stvara.

Sa radošću i ponosom želim da uručim nagradu našim velikim i važnim partnerima, partnerima mladosti, kreativnosti i budućnosti, kao autentični pečat Narodnog pozorišta u Beogradu“, istakla je Ivana Vujić Kominac.

Ilić se zahvalila upravnici pozorišta na saradnji i prepoznavanju značaja rada i doprinosa platforme Srbija stvara.

Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati, jer uspeh je moguć samo ako svi udružimo snage. Sam cilj platforme je predstavljanja Srbije u svetlu moderne, kreativne, inovativne države, prepune mladih i perspektivnih talenata. Time želimo da istaknemo važnost ekonomija zasnovanih na znanju u modernom svetu, da damo podršku stvaraocima, naučnicima, umetnicima, inovatorima prilikom predstavljanja na međunarodnoj sceni. Zbog toga je veoma važna saradnja i uloga Narodno pozorišta u Beogradu, kao jednog od najvažnih činilaca u tom procesu. Hvala Vam mnogo na ovom priznanju i hvala Vam još više na Vašem ličnom, ogromnom trudu da se Narodno pozorište u Beogradu što bolje uveže sa svojim partnerima na međunarodnoj sceni, da ima što više gostovanja širom regiona i Evrope, kao i bogatu razmenu umetnika“, rekla je Ilić prilikom preuzimanja plakete.