НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ: Признање Србији ствара за подстицај и иновације

Категорије: Иновације, УметностОбјављено: 22.12.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Народно позориште у Београду, поводом обележавања годишњице оснивања, доделило је плакету националној платформи Србија ствара, за изузетан подстицај, иновације и развој креативности и креативних индустрија.

Управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић Коминац плакету је званично уручила Ани Илић, вишој саветници председнице Владе Републике Србије, која предводи и тим платформе Србија ствара.

Са радошћу и поносом желим да уручим награду нашим великим и важним партнерима, партнерима младости, креативности и будућности, као аутентични печат Народног позоришта у Београду“, истакла је Ивана Вујић Коминац.

Илић се захвалила управници позоришта на сарадњи и препознавању значаја рада и доприноса платформе Србија ствара.

Надам се да ћемо и убудуће сарађивати, јер успех је могућ само ако сви удружимо снаге. Сам циљ платформе је представљања Србије у светлу модерне, креативне, иновативне државе, препуне младих и перспективних талената. Тиме желимо да истакнемо важност економија заснованих на знању у модерном свету, да дамо подршку ствараоцима, научницима, уметницима, иноваторима приликом представљања на међународној сцени. Због тога је веома важна сарадња и улога Народно позоришта у Београду, као једног од најважних чинилаца у том процесу. Хвала Вам много на овом признању и хвала Вам још више на Вашем личном, огромном труду да се Народно позориште у Београду што боље увеже са својим партнерима на међународној сцени, да има што више гостовања широм региона и Европе, као и богату размену уметника“, рекла је Илић приликом преузимања плакете.