Након Цириха, и Београд центар „WORLD.MINDS“ симпозијума

Категорије: ИновацијеОбјављено: 19.05.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Водећи светски иноватори, научници, бизнис лидери и уметници који на инспиративан начин представљају идеје новог доба окупиће се 23. маја у Народном позоришту у Београду на престижној WОRLD.MINDS конференцији.

WОRLD.MINDS заједницу чини више од 1.000 високорангираних појединаца, међу којима су нобеловци, државници, научници, професори универзитета, амбасадори, писци, који су дали значајан допринос науци, уметности и бизнису. Београд ће на овај начин постати светски центар за размену престижних иновативних решења у области роботике, астрофизике, медицине, молекуларне биологије, психологије, маркетинга, уметности, спорта.

Србију ће ове године представљати: Теслаграм, технологија која се развија на Институту за физику и представља најбољи систем заштите од фалсификовања, БиоСенс Институт, научно-истраживачки институт који се бави развојем, увођењем и промоцијом напредних ИКТ решења у пољопривреди и 3Латерал – водећи произвођач дигиталне хумане технологије и креативног садржаја. Посебан фокус скупа у Београду биће и на учешћу младих истраживача, студената на докторским и постдокторским студијама из Србије и региона.

На WORLD.MINDS конференцији у децембру прошле године учествовало је више од 30 представника из Србије, а прилику да буду међу 11 одабраних говорника на конференцији имала су два наша стручњака, проф. Мирослав Ђорђевић, водећи светски реконструктивни хирург и научник, професор урологије и хирургије на Универзитету у Београду, оснивач и директор београдског Центра за гениталну реконструктивну хирургију и Владимир Мастиловић, оснивач и директор компаније 3Латерал, која развија напредне технологије које су основа будућих форми дигиталних медија.

Дан пре почетка симпозијума, у среду, 22. маја у 14 часова на Ади Циганлији један од говорника, британски иноватор Ричард Браунинг (Richard Browning) извешће свој чувени лет у млазном оделу (Jet Suit) којe је сам направио.

„Било ми је велико задовољство, када сам добио позив да дођемо у Србију, која ће имати прилику да буде домаћин WORLD.MINDS. Ово је одлична шанса да српски научници и други мислиоци пренесу своје знање, искуство и идеје за нову будућност, како би се са њиховим достигнућима упознао шири круг људи из међународне заједнице”, истакао је Ролф Добели, оснивач организације WORLD.MINDS.