Investiraj u Srbiji

Pristup talentima, povoljan poreski okvir i makroekonomska stabilnost čine Srbiju prvim izborom za poslovanje regionu.

Srbija je lider u oblasti investicija u Jugoistočnoj Evropi, sa više od 31 milijarde evra direktnih stranih investicija od 2007. godine. Poslednjih godina, Srbija postaje prepoznata kao hab za razvoj naprednih tehnologija, a jedna od najvećih prednosti jesu upravo ljudi – srpski inovativni ekosistem se odlikuje velikim brojem talenata u oblasti inženjerstva i tehničkih nauka.

Direktne strane investicije

Prema izveštaju AjBiEma (IBM Global Location Trends 2020) Srbija je četvrtu godinu za redom priznata kao svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika. Među kompanijama koje su investirale u Srbiju su i Majkrosoft, Boš, Simens i Šnajder Elektrik.

Saznaj više

Inovacije

Pored pristupa talentima, Srbija ima najkompetetivniji sistem oporezivanja u Evropi, sa ciljem privlačenja investicija u oblasti IT i inovacija, povećanju ulaganja u istraživanje i razvoj i pružanja sveukupne podrške razvoju inovativne privrede.

Saznaj više

Digitalna ekonomija

Srbija ulaže izuzetne napore kako bi stvorila povoljno okruženje za inovativne biznise i to kroz podršku, poreske olakšice i podsticaje startapima. Predano, posvećeno i sa velikim entuzijazmom sledimo najbolje primere i stvaramo uslove da srpski startap ekosistem dosegne najveće visine u narednim godinama.

Saznaj više

Podrška privrednim ulaganjima

Stabilnost srpske privrede ogleda su u najmanjem padu BDP-a za vreme pandemije korona virusa, od samo 0.9%, uz ubrzanje rasta na čak 6.5%, kojim sustiže zemlje EU. Srbiju karakteriše ukupna makroekonomska stabilnost – niska inflacija, nizak budžetski deficit i stabilan javni dug.

Saznaj više

Imaš pitanje za nas?

Otvoreni smo za sve zanimljive ideje i sugestije