Инвестирај у Србији

Приступ талентима, повољан порески оквир и макроекономска стабилност чине Србију првим избором за пословање региону.

Србија је лидер у области инвестиција у Југоисточној Европи, са више од 31 милијарде евра директних страних инвестиција од 2007. године. Последњих година, Србија постаје препозната као хаб за развој напредних технологија, а једна од највећих предности јесу управо људи – српски иновативни екосистем се одликује великим бројем талената у области инжењерства и техничких наука.

Директне стране инвестиције

Према извештају АјБиЕма (IBM Global Location Trends 2020) Србија је четврту годину за редом призната као светски лидер по броју отворених радних места у односу на број становника. Међу компанијама које су инвестирале у Србију су и Мајкрософт, Бош, Сименс и Шнајдер Електрик.

Сазнај више

Иновације

Поред приступа талентима, Србија има најкомпететивнији систем опорезивања у Европи, са циљем привлачења инвестиција у области ИТ и иновација, повећању улагања у истраживање и развој и пружања свеукупне подршке развоју иновативне привреде.

Сазнај више

Дигитална економија

Србија улаже изузетне напоре како би створила повољно окружење за иновативне бизнисе и то кроз подршку, пореске олакшице и подстицаје стартапима. Предано, посвећено и са великим ентузијазмом следимо најбоље примере и стварамо услове да српски стартап екосистем досегне највеће висине у наредним годинама.

Сазнај више

Подршка привредним улагањима

Стабилност српске привреде огледа су у најмањем паду БДП-а за време пандемије корона вируса, од само 0.9%, уз убрзање раста на чак 6.5%, којим сустиже земље ЕУ. Србију карактерише укупна макроекономска стабилност – ниска инфлација, низак буџетски дефицит и стабилан јавни дуг.

Сазнај више

Имаш питање за нас?

Отворени смо за све занимљиве идеје и сугестије