Да ли сте видели тренутно најкреативнију уметничку инсталацију у центру Београда?

Категорије: Доживљаји, Музика, УметностОбјављено: 09.06.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Београђани и сви гости Београда ових дана, кроз шетњу центром града могли су да виде занимљиве скулптуре, чују добру музику и добију један необичан приручник за стварање.

 

Уз подршку платформе Србија ствара овогодишњи фестивал ДЕВ9Т добио је простор у улици Кнеза Михаила (испред Културног центра Београд) за представљање овогодишњег интерактивног уметничког догађаја јединственог у региону. Дружење са публиком, представљање програма и необичне уметничке инсталације привукле су велики број људи у ову уметничку арт зону у центру Београда.

 

Фестивал ДЕВ9Т биће одржан у Старој Циглани у Београду од 14. до 22. јуна. Као и претходних година ДЕВ9Т ће објединити све врсте уметности и покренути слободне умове да створе паралелну, креативну стварност.

 

http://www.dev9t.com/

 

Овогодишње издање једног од најкреативнијих фестивала у Београду биће обележено темом АЛХЕМИЈА. Визуал је урадио Алекса Гајић стрип аутор, илустратор, редитељ и аниматор из Србије, познат по свом графичком роману „Технотајз“.

 

*ДЕВ9Т је уметничка колонија, галерија, плесни подијум, концертни простор, кафана, скејт парк, игралиште за децу и одрасле, градилиште, школа, арт маркет, мотиватор креативности. ДЕВ9Т жели да инспирише, покреће, извлачи уметност из појединаца и екипа, избаци из зоне комфора и да мотивише заинтересоване да закораче и да унесу себе у свет око себе. На ДЕВ9Т су сви добродошли!

Већ пет година под слоганом „СТВАРАЈ ДАЉЕ“, Дев9т има мисију подстицања креативности код свих људи. До сада је више од 3000 уметника приказало своје радове на овој манифестацији, а пошто ДЕВ9Т подстиче стваралаштво на лицу места, организовано је и више од 150 радионица. Посетиоци су уживали на десетинама концерата и журки, међу којима се издвајају концерти хип-хоп рејв сензације DIE ANTWOORD, као и по први пут реализован заједнички наступ техно зачетника JUANA ATKINSA и БЕОГРАДСКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА, под диригентском палицом Emina Džijana. На догађају редовно наступа и плејада домаћих извођача. ДЕВ9Т се може похвалити и продукцијом запажене представе „Краљ Иби“ у режији Горана Јевтића, као и изложбама радова легендарног Maxima (The Prodigy) и Connor Brothers-a.