Србија ствара

Национална платформа Србија Ствара је кровно, међуресорно тело задужено за међународну промоцију Србије кроз извозни потенцијал из области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању. 

Платформа Србија ствара делује као национални бренд модерне Србије – којим се Србија уједначено и координисано представља на међународној сцени као земља креативних, иновативних и талентованих људи.

Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем, платформа Србија ствара креира национални бренд модерне Србије ослањајући се првенствено на међународно препознате, талентоване и изузетне појединце, који инспиришу својим достигнућима, иновацијама, креативним идејама. 
Кроз концепт Србија ствара истиче се важност креативних индустрија, науке и економије засноване на знању, пружа се подршка уметницима и ствараоцима да излазе на међународну сцену и афирмишу се највише савремене вредности – креативност, иновативност, аутентичност, знање и талент.

Национална платформа Србија ствара део је шире иницијативе председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у непосредној сарадњи са уметницима, научницима и иноваторима, као и креативним сектором уопште, иницира мере за измену правно-пословног и друштвеног окружења у Србији у циљу подршке развоја области иновација и креативних индустрија, као и њихово међународно представљање.