Нови креативни амбасадор – Лена Ковачевић

Категорије: МузикаОбјављено: 06.12.2019.Tags: , , , 0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Национална платформа Србија ствара представља нову Креативну амбасадорку Србије, Лену Ковачевић.

 

Певачица и композиторка Лена Ковачевић сматра се једном од најважнијих музичарки нове генерације. Дипломирала је на престижном музичком конзерваторијуму у Амстердаму. Објавила је три високо тиражна албума за домаће тржиште и регион, као и синглове који су убрзо постали међу најслушанијим на радио станицама у Србији и региону. Издваја се сингл “Cafe” који се емитује на радио станицама у Немачкој, Аустрији и Француској, а ускоро га можемо чути на светској сцени у издању стране издавачке куће са промоцијом у Холандији.

 

Лена Ковачевић започела је каријеру 2004.године у Холандији и Белгији турнејом са једним од најважнијих тамошњих оркестара. Редовно наступа у својој земљи, региону али и на концертима у иностранству. Одржала је солистичке концерте у дворанама широм света, у Аустрији, Италији, Белгији, Холандији, Немачкој, Америци Француској, на Кипру, широм Србије и региона.
Једина је особа из региона која је била гошћа на BRIT Аwардс, додели британских музичких награда, у Лондону у О2 Арени 2017.године.