Креативни амбасадор ЛП ДУО отвара фестивал ДЕВ9Т

Категорије: МузикаОбјављено: 11.06.2019.0.2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Пресрећни смо да вам најавимо наступ овог магичног дуа, уз чије ћемо звуке испратити сунце и први фестивалски дан најкреативнијег фестивала у граду, фестивала ДЕВ9Т!

 

ЛП Дуо чине Соња Лончар и Андрија Павловић. Обоје су вишеструко награђивани пијанисти, композитори и иноватори на пољу савремене и електронске музике.

 

Елеганција класике, слобода џеза и снага рокенрола су синоними за њихову музику. Наступали су широм света у концертним дворанама попут Carnegi Hall, Њујорк, Kennedy Center, Вашингтон, NUS Сингапоре, Royal Danish Opera & Theater, Копенхаген, итд.

 

Једни су од покретача интернационалног, уметничко-научног пројекта ,,Квантна музика”. Пројекат ,,Квантна музика” има за циљ да се шира публика упозна са филозофијом и идејама квантне физике, али и да се истровремено истраже акустична својства звука који се појављује у експериментима у квантним лабораторијама.

 

Повезујући акустичне клавире са компјутерима те стварајући јединствен звук који спаја прошлост, садашњост и будућност, кроз овај пројекат, у сарадњи са електроинжењерима, креиран је и нови иновативни инструмент, хибридни клавир.

 

Када се не баве креирањем потпуно нових инструмената, ЛП дуо компонује музику за позориште, ТВ, филм а у оквиру алтер ега ЛП Електро, стварају потпуно нову, ретро-електронску музику.

 

Не пропустите да чујете једне од најбољих алхемичара домаће сцене на Дев9т!

 

Видимо се!

 

Tickets:
http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/2712-dev9t-alhemija

 

https://www.tickets.rs/search?q=dev9t

 

www.lpduo.com

 

https://youtu.be/INSj1Rg-jI8