Konstrakta i KOIKOI održali generalnu probu za predstavnike medija pred odlazak na Eurosonik Nordeslag

Kategorije: MuzikaObjavljeno: 13.01.2023.Tags: , , , 0,1 min za čitanje
PODELI

Konstrakta i bend KOIKOI održali su specijalnu generalnu probu pred odlazak na takmičenje Eurosonik u Groningenu i to isključivo za predstavnike medije kao izraz zahvalnosti za podršku i praćenje promocije njihovih nastupa na ovom prestižnom događaju. Domaćini generalne probe i druženja bili su nacionalna platforma Srbija Stvara i Radio Beograd 1.

Nakon jedinstvenog nastupa novinari su imali priliku da razgovaraju sa izvođačima i na taj način saznaju sve o planiranim nastupima na Eurosoniku inače najuglednijoj muzičkoj smotri u Evropi, koji će biti održan od 18. do 21. januara u Groningenu. Naša predstavnica na Eurosong takmičenju Konstrakta i Zemlja gruva nastupiće 19. januara na centralnom trgu u Groningenu, dok će se bend KOIKOI istog dana u okviru festivalskog programa predstaviti publici, ali i agentima, bukerima i najvažnijim akterima evropske festivalske industrije.

„Za nas lično je nastup u Groningenu izazov, pre svega jer publika ne razume jezik i šta pevamo. Cilj Eurosonika je uvezivanje muzičke scene pa se nadam da ćemo uspeti da zauzmemo istaknuto mesto na evropskoj muzičkoj sceni“, izjavila je Ana Đurić nakon nastupa.

„Očekujemo najbolje od ovog nastupa i nadamo se da će naša prednost lajv nastupa i energije koju nosimo na sceni doprineti da se predstavimo u najboljem svetlu“, izjavio je Marko Grabež iz KOIKOI benda i dodaje da su za ovu priliku obezbedili posebne kostime za ovaj nastup.

„Presrećni smo što smo u mogućnosti da pomognemo da se na ovako prestižnom događaju predstave neki od najboljih izvođača koje muzička scena u Srbiji trenutno ima. To je prava misija naše platforme – da Srbiju na međunarodnom planu predstavimo kao zemlju talentovanih i kreativnih ljudi. To uspešno radimo već godinama unazad, budući da smo do sada podržali nastupe naših bendova Maika i Buč Kesidi na Eurosoniku, dok smo na nedavno održanoj Svetskoj izložbi u Dubaiju organizovali nastupe više od trideset naših domaćih izvođača koji su se predstavili celom svetu“, ističe Ana Ilić viša savetnica predsednica Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim platforme Srbija stvara.

Nastupe izvođača iz Srbije podržavaju i Euroradio i Evropska radiodifuzna unija, najveća asocijacija državnih emitera koja će snimke oba koncerta nakon festivala distribuirati svim svojim članovima.