Конституисан Почасни одбор Нови Сад 2021 – Европска престоница културе

Категорије: УметностОбјављено: 25.04.2019.Tags: , , , , 0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је првом, конститутивном седницом Почасног одбора Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, за чије чланове су изабрани и председник Републике Александар Вучић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

 

Директор Фондације Немања Миленковић и програмски директор Фондације „Нови Сад 2021 ‒ Европска престоница културе“ Душан Каличанин, представили су члановима Почасног одбора досадашње резултате пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, као и све даље планове који укључују неколико стотина пројеката из области културе, али и инфраструктурне активности: уређење подграђа Петроварадинске тврђаве, изградњу Креативног дистрикта, Градске концертне дворане, балетске и музичке школе, као и изградњу шест културних станица у Новом Саду и три у фрушкогорским општинама.

 

На састанку је усвојен и Пословник о раду Почасног одбора.

 

Нови Сад је прва европска престоница културе у оквиру земаља кандидата за чланство у Европској унији. Пројекат Нови Сад 2021 осмишљен је као платформа за развој културних и креативних потенцијала Новог Сада који ће наредних година имати за циљ да оснажи културну виталност града, омогући урбану регенерацију и побољша интернационални углед и туристичку понуду Новог Сада, али и читаве Србије. Пројекти којима ће се Град Нови Сад представити 2021. године, као Европска престоница културе подељени су у неколико тематских целина са циљем даљег развоја културних програма на територији Града и развоја културне политике.

 

Почасни одбор је основан ради обезбеђивања континуиране подршке за све аспекте овог комлексног, али изузетно значајног пројекта за културу, креативне индустрије и имиџ Србије и Новог Сада у свету.

 

http://novisad2021.rs/