Ана Крстајић: Слободни, креативни и подржани

Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Током месеца августа, магазин CorD, обратио се нашој националној платформи Србија Ствара, са жељом да добије коментаре и изјаве неких од наших креативних амбасадора и амбасадорки, на два питања:

  • Какав имиџ треба да има модерна Србија?
  • Колико су креативци успели да промене наше поимање Србије и колико је Србија дала њима?

Своја виђења и одговоре дало је њих седморо: Стефан МиленковићМилош Биковић, Урош ПетровићИвана Васић Инглиш, а након што смо представили шта су рекли Слободан Тркуља, Софија Стефановић, сада је на реду и Ана Крстајић. 

Ана Крстајић

Ана: Инвестирањем у наше креативце се директно инвестира у имиџ Србије

Кључ Србије су људи, њихов дух. Просечан Србин је пријатељски настројен и гостољубив, човек који воли своју земљу и како су почеле неке ствари и убрзано да се мењају, Србин је човек који очекује боља времена. Велику улогу у позитивном мењању имиџа Србије имају заправо наши успешни људи који промовишу овакав имиџ напољу.

Модерна Србија би морала да производи знатно више успешних младих људи који своје вештине без икаквих запрега могу практиковати у својој земљи. Они би требало да имају услова да искористе свој капацитет до максимума, да у својој земљи имају могућност да се усавршавају и практикују своје вештине и знање.

Модерна Србија мора безусловно да подржава младе креативне људе и да им обезбеди задовољавајуће просторе за усавршавање и праксу. Инвестирањем у наше креативце се директно инвестира у имиџ Србије који они неретко промовишу својим успесима и достигнућима како и у свету тако и у својој земљи. Модерна Србија води рачуна о својој околини, јавним површинама и инфраструктури.

🎼 Ана Крстајић номинована за Hollywood Music in Media Awards

Током првог дужег боравка у иностранству са колегама креативцима из целог света, сам дознала шта заправо људи у иностранству знају и мисле о нашој земљи. Као позитивни утисци наше земље једино су се истакли успеси наших спортиста, научника и уметника. Слику Србије дефинитвно највише боје достигнућа њених успешних појединаца. Наша земља је богата талентом који свакодневно инспирише и прави модерну и позитивну слику Србије.

Овај таленат мора да се негује и подржава како би се промоција креативне Србије наставила. Данашње време савремене технологије нам омогућава да веома брзо модернизујемо имиџ земље и осветлимо мноштво наших младих и успешних креативаца који ће несебично своје вештине и таленат дати својој земљи у колико их она подржи и поштује.

Једном недељно по један нови интервју са нашим креативним амбасадорима

Ми ћемо у наредном периоду редовно објављивати све коментаре наших креативних амбасадора и амбасадорки, а цео текст можете прочитати и на вебсајту CorD-a.

CorD je независни месечни часопис на енглеском језику који покрива области као што су економија, финансије, политика, дипломатија, друштво и култура.